Geen producten (0)

Informatie over producten op onze website

INFORMATIE PAGINA

 

1.    Ashleigh & Burwood - De katalytische geurlamp 

          * Wat is een katalytische geurlamp?

          * De verschillende onderdelen van de geurlamp

          * Waar dient de afsluitdop voor?

          * Hoe gebruik je de geurlamp

          * Onderhoud van de geurlamp

2 .    Ashleigh & Burwood - Het reinigen van de lont

          * Vervangen van de lont

3.    UNEVEN Oyster Candles

4.     Voluspa

5.    Spiritballs / Friendshipballs

 

 

1. Ashleigh & Burwood - De Katalytische geurlamp

Wat is een katalytische geurlamp?

 Dit zijn handgemaakte mozaiek geurlampen uit Engeland. De geurlampen van Ashleigh & Burwood hebben een katalytische werking, dat houdt in dat ze de lucht zuiveren/reinigen, door de moleculen in de lucht te elimineren, die de geuren dragen. Dit katalytische proces gebeurt door werking van de lontkop, die bestaat uit metaaldeeltjes waaronder platina en daarbij door gebruik van de natuurlijke lampenolie.

De oorsprong van deze geurlampen gaat terug tot 1898 toen een apotheker de lamp uitvond om de lucht te zuiveren van bacterien in de ziekenhuizen. De oorspronkelijk modellen waren eenvoudig van ontwerp en van kristal of glas en hun functie was zuiveren door katalytische verbranding.

Vandaag de dag werken de lampen nog precies hetzelfde, alleen kennen we ze nu in deze bijzonder mooie handgemaakte uitvoeringen, zoals de mozaiek lampen van Ashleigh & Burwood. Ook reinigen ze nu niet alleen de lucht maar door het brede scala van heerlijke natuurlijke geur oliën is het mogelijk om de geur aan de lucht te geven die bij ons past. Bij NokNokNok hebben we bijna 50 geuren met testers op voorraad!

 

De verschillende onderdelen van de geurlamp.

* Crown/Kroon

- De sierkroon bedekt de (hete) steen om onbedoeld contact te voorkomen.

* Snuffer-cap/Afsluitdop

- de afsluitdop bedekt de katalytische steen. Dit voorkomt dat de geur verdampt als de lamp niet in gebruik is.

* Retainer/Houder

- Dit is een kleine metalen clip die de steen, de kraag en de pit samen houdt. deze clip moet nooit verwijdert worden.

* Stone/Steen 

- De steen is een speciaal poreus keramisch materiaal bedekt met o.a. platina en andere metalen. Dit is waar de lamp zijn werk doet.

* Collar/Kraag

-De kraag ondersteunt de steen en zorgt ervoor dat het lonttouw op zijn plaats blijft.

* Wick/Lont

- De lont trekt de geurolie vanuit de omhuizing naar de steen.

* Assembly/Samenkomst

- Dit is het volledige lontsysteem

* Neck/Hals

- Dit is een metalen ring die aan het lamphuis is bevestigd en de lont ondersteunt.

* Body/ lijf 

- Dit is het grootste gedeelte en bestemd voor de geurolie

 

Waar dient de Snuffer-cap/Afsluitdop voor?

De afsluitdop is een belangrijk deel van het lampsysteem.Zoals de naam al aangeeft wordt dit deel gebruikt om de steen te bedekken om de werking van de lamp te stoppen. Deze moet ook altijd op de lamp worden geplaatst wanneer de lamp niet werkt. Als je de steen niet volledig bedekt als de lamp niet werkt, blijft de lont worden voorzien van olie, waar deze zal verdampen en geconcentreerde geur in de steen achterlaat.

Dit is de meest voorkomende manier waardoor de steen stopt met werken, omdat de micropriën in de  steen verstopt raken door de geur. Bedek de steen altijd volledig met de afsluitdop wanneer de lamp niet in gebruik is.

Is de steen toch verstopt geraakt? Lees dan de onderstaande informatie: Hoe reinig ik de lont.

 

Hoe gebruik je de geurlamp?

 1.  Plaats de geurlamp op een stabiele ondergrond. Vul de lamp 2/3 met de geurolie. ( trechtertje inbegrepen in de geschenkbox). laat nu een half uur staan zodat de lont zich vol kan zuigen met olie.

2.  Steek de lontkop (steen) aan en de laat nu voor 2 a 3 minuten branden. Blaas dan de vlam uit. Plaats nu de beschermkroon over de lontkop. de lamp staat nu "aan "! 

3.   Na ongeveer 30 a 60 minuten, al naar gelang men meer of minder geur in de ruimte wil, kun je de kroon eraf halen ( pas op, dit kan nog een beetje heet zijn) en het afsluitdopje erop plaatsen. Nu is de lamp " uit " en kun je de kroon er weer op plaatsen en dit kan zo blijven staan tot volgend gebruik.

 

Onderhoud van de geurlamp

De buitenkant van de geurlamp kan eenvoudig worden gereinigd met een natte doek. Zorg ervoor dat de aflsuitdop op de lamp zit en dat de bovenkant volledig is afgekoeld voordat je hem schoonmaakt. Trek de pit nooit uit de steen, houd altijd de kraag vast en verwijder de hele lont-eenheid uit één stuk.

Als je weet dat je de geurlamp langere tijd niet gaat gebruiken, kun je deze het beste leeg laten. Giet overtollige geurolie terug in de originele fles, met behulp van de trechter die bij de lamp is geleverd. Als je de geurlamp een langere tijd laat staan, kan de geur zich ophopen in de steen waardoor deze moeilijk aan te steken is. Als je een probleem ondervind hiermee na langere periode zonder gebruik, volg dan onderstaande instructies.

 

2 . Ashleigh & Burwood - Het reinigen van de lont

* Zorg ervoor dat je het reinigen van de lont in een geventileerde ruimte doet zonder open vuur in de vuur. 

* Verwijder voorzichtig het hele lont/steen systeem ( mits volledig afgekoeld) door deze bij de kraag te pakken en eruit te halen.

* Plaats de vollledig lont in een keramische kopje of eierdop.

* Giet voldoende geurolie of neutrale olie in het kopje zodat de lont volledig bedekt is. Als de lont  helemaal droog is, giet dan nog een beetje extra erin, vanwege de zuigende werking van de lont. De bedoeling is dat de lont onder de olie komt te staan.

* Bedek de bovenkant van het kopje met vershoudfolie voor de veilighied en om verdamping te voorkomen. Laat het op deze manier een nacht staan, veilig buiten bereik van kinderen en of huisdieren.Je zal misschien zien dat de olie geel van kleur zal worden, wat een teken is dat de vloeistof eventiuele onzuiverheden uit de lont wegtrekt.

* Verwijder het geheel uit het kopje en gooi de resterende vloeistof weg. (Je dient deze reiniginsvloeistof nooit in een lamp te gebruiken).

* De steen heel even uit laten lekken op een stukje keukenrol en hij is nu weer klaar voor gebruikMocht de lont zodanig verstopt zitten, dan kun je dit proces herhalen en dan ervoor kiezen om de lont 48 uur zo te laten staan.

Als je meer informatie, suggesties of  hulp of advies wilt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, we helpen je graag!

 

Werkt de Ashleigh & Burwood Geurlamp echt zuiverend?


Ja, de Ashleigh & Burwood Geurlamp helpt echt om de lucht te reinigen en te zuiveren.
Onafhankelijke tests uitgevoerd voor Ashleigh & Burwood geven de volgende resultaten voor de vernietiging van gewone huishoudelijke micro-organismen na testen in laboratoriumomstandigheden.

Allergenen - de Ashleigh & Burwood Geurlamp is effectief tegen allergenen zoals bacteriën, schimmelsporen en huisstofmijt, met de volgende klinisch bewezen resultaten na 30 minuten blootstelling aan de geurlampemissies:

Bacteriën:

E.coli - 99% vernietigd 

S. aureus - 99% vernietigd 

E. aerogenes - 99% vernietigd 


Huisstofmijt:

D. farinae - 99% vernietigd 

Schimmelsporen:

S. chartarum - 96% vernietigd 


Tabaksrook:

99,9% verwijdering van tabaksrookdeeltjes 

Onaangename geuren - de Ashleigh & Burwood Geurlamp is effectief bij huishoudelijke geurtjes zoals die van honden, katten en voedselbederf.


Hond: 33% geurreductie 


Kat: 56% minder geur 


Voedsel bederfelijke geuren: 68% vermindering van de geur

 

Vervanging van de lont

Mocht het na het reinigen van de lont blijken dat dit niet heeft geholpen, dan is de lont waarschijnlijk aan vervanging toe. De meeste lonten gaan ongeveer 200 branduren mee, daarna zijn ze aan vervanging toe. Bij NokNokNok  zijn deze lonten ook verkrijgbaar. Er zijn grote en kleine lonten. De kleine zijn voor de Small lampen en de grote zijn voor de Large en de Extra Large lampen. De prijzen zijn voor S 9,95 en voor de L en XL 11,95.

 

 

 

3.  Oyster Candles van UNEVEN 

De wereld is als een oester en jij bent de parel!

Oesters zijn als ruwe bolsters met een blanke pit: ruw en ongelijkmakend aan de buitenkant en prachtig glanzend en glad aan de binnenkant. Iedere oester is anders en daarom uniek. Perfect UNEVEN dus ! Met de oesterkaarsen wordt duurzaamheid en sfeer verpakt in een schelp. Er worden oesterschelpen (her)gebruikt van Hollandse bodem, schoongemaakt en gevuld met zuivere parafine, de schoonste en beste die er in Europa te vinden is.

 

Hoe gebruik je de oesterkaars?

De oesterkaarsen zijn allemaal UNEVEN, je kunt ze daarom het beste in een schaal leggen met een laagje zand of zeezout. Je kunt natuurlijk ook het UNEVEN Oyster Rope gebruiken, een stoer touw van echt hennep.

Kun je ze navullen en geuren ze?

Met een Oyster Candle haal je het beste uit de zee in huis, met de navullingen kun je blijven genieten hiervan zo vaak je wilt. Vul de oester bij met de UNEVEN refil pearls. Voor een nog intensere beleving vul je de oester met een in iedere verpakking en voor elke oester bijgevoegd perfumed pearl, met de heerlijk zachte geur van een licht zeebriesje!

 

UNEVEN

Het leven is UNEVEN!

Het leven is UNEVEN want niet alles is recht of ideaal of gelijk en dat hoeft gelukkig ook niet, juist niet! UNEVEN staat voor alles wat net een beetje uit de pas loopt en daardoor nog mooier wordt. UNEVEN is een collectie producten voor in je huis waarbij geen twee items hetzelfde zijn. Producten die een beetje scheef mogen zijn of een rafelig randje hebben. Het zijn opvallende unieke vondsten die jou interieur een exclusieve uitstraling geven. UNEVEN is ook een manier van leven en denken om mee te werken aan een betere wereld. UNEVEN is "groen" en staat voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Er worden vooral natuurlijke materialen producten die navulbaar of recyclebaar zijn gebruikt. Veel van de producten worden bovendien met de hand gemaakt, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

* Handgemaakt

* Duurzaam

* Made in Holland

* Recyclebaar

* Navulbaar

 

 

 

4 . Voluspa

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.